Leuk! Je hebt je bruidsfotograaf geboekt. Maar wáar gaan jullie foto’s maken? In deze blog geef ik je een aantal tips om een geschikte fotolocatie te vinden.

Foto

Bij het maken van jullie dagindeling loop je er geheid tegenaan: wanneer plannen we de photoshoot en op welke locatie gaan we dit doen?

Ik leg mijn bruidsparen altijd uit dat het verstandig is om ruim de tijd te nemen voor het maken van foto’s omdat het vaak even duurt voordat je volledig ontspannen bent. Daarnaast ben je misschien snel geneigd om de foto’s te schieten op een locatie direct in de buurt of de trouwlocatie zelf (sommige zijn hier overigens ook super geschikt voor), maar is het misschien wel veel mooier om foto’s te maken in dat natuurgebied iets verderop.

Op welk moment kun je de shoot het beste inplannen? Dit hangt natuurlijk af van hoe jullie dag er voor de rest uit ziet. Als ik het als fotograaf voor het zeggen had, koos ik het moment voordat de zon ondergaat. Het licht is dan namelijk op z’n mooist. De zon staat laag en je krijgt hierdoor vaak een wat zachter licht in je foto’s dan midden op de dag. Natuurlijk is het vaak niet het meest ideale moment om de shoot in te plannen, dus je zou er ook eens over kunnen denken om meerendeel van de foto’s overdag te maken en ’s avonds net voor zonsondergang nog even 10 minuutjes.

Foto

Om een goede fotolocatie te bedenken kun je het beste gewoon een keertje lekker gaan wandelen in de omgeving. Het is natuurlijk veel leuker om een persoonlijke fotospot te vinden in plaats van een plek waar 9 van de 10 bruidsparen hun foto’s al schieten. Probeer ook out-of-the-box te denken bij het zoeken naar een mooie plek. De hoge houten poort van de buurman die van onder tot boven begroeid is met klimop kan bijvoorbeeld veel fotogenieker zijn dan je in eerste instantie gedacht had!

Hoe vind je dan die mooie speciale plekjes? Een aantal tips:

  • Knusse, pitoreske straatjes doen het vaak goed op foto’s
  • Ga op zoek naar mooie uitzichten. Een plekje van waaruit je ver kunt kijken over een mooi bos kan bijvoorbeeld prachtige plaatjes opleveren.
  • Zoek omgevingen met natuurlijke en zachte kleuren
  • Kies een locatie waar je weinig last hebt van mensen die door het beeld kunnen lopen
  • Vermijd objecten in je achtergrond die teveel afleiden (Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde objecten)
  • Zorg dat er voldoende (dag)licht is op de locatie. Té donkere bossen zijn vaak lastig fotograferen voor de sfeer die ik in mijn beelden wil vastleggen
  • Zet op google maps de fotoview eens aan en ontdek wat er allemaal in de buurt ligt. Wellicht kom je super fotogenieke plekken tegen die je vooraf niet eens kende!

Natuurlijk kan ik jullie ook helpen om een goede locatie te vinden :)

Foto